Friday, June 17, 2011

my ExPeriAnCe

Hai... kawan-kawan =)
sudah lama kan shud tidak menulis cecita blog ini..ada tidak kawan-kawan yang merindui cecita shud??
mungkin tiada dan mungkin...MUNGKIN ada kan..

Shud menghilang kerana shud sangat sibuk dengan  praktikal sebagai seorang guru di taska permata perkeso.. Selama tiga (3) bulan ini, banyak sudah pengalaman yang shud timba di sana, pengalaman mengajar,menjaga dan bermacam2 lagi..

On 28 April 2011, Thursday. Taska Permata Perkeso was going to field trip at AQUARIA KLCC.. It's the time for children learn more about early environmental science and it include enrich children knowledge in zoology and geography.

Dengan ini shud sediakan sebuah rakaman yang mengisahkan cecita anak2 taska permata perkeso didalam bas sebelum memulakan perjalanan n pengembaraan yang hebat... =) semangat!!

video


Tuesday, March 22, 2011

nikah ain & ijal


MUA : Nurul Shuhada (Shud) -FB
Pengantin : Nurulain Abdul Wahid -FB
Photographer : Kamalrul Aripin -FB
Perkara yang sangat mendebarkan bagi setiap pasangan adalah masa untuk lelaki akad nikah. Setiap perempuan akan berdebar-debar di waktu begini.. Mimik wajah muka dengan setiap persoalan dan menantikan jawapan yang tepat..


wajah yang berdebar menanti sahnya sesuatu pernikahan..


Kini sah menjadi isteri kepada seorang lelaki..

Pemberian mas kahwin kepada pengantin perempuan selangor yang bernilai RM300..


Selesainya majlis pernikahan disurau Parit 18, Sungai Panjang, Selangor..

Monday, March 21, 2011

Nurulain & Ridzal Wedding


seronok nye tengok pengantin nie gelak yea..
hai kawan-kawan nie adalah my first job,make-up for pengantin.

MUA : Nurul Shuhada (Shud) -FB
Pengantin : Nurulain Abdul Wahid -FB
Photographer : Kamalrul Aripin -FB


make-up artist and pengantin..
masa menunggu kedatangan pengantin lelaki..
maaf to my lil sis Fatihah because i crop this pic..

 My lovely mom and dad with Ain&Ijal..






Pelamin yang dibuat khas oleh Nurul Shuhada (Shud) dan keluarga, lakaran pelamin disediakan oleh Rohaya (akak ipar), Pemasangan pelamin =) semestinya , Wahida, Salwa, Fatihah and I..don not forget to my mother yang wat kan bunga tangan kat stage tu siap ada renda, bunga untuk side pelamin and others..

waktu nie shud di arahkan menjadi wedding planer kepada my sis..
so segala persiapan yang dilakukan kebanyakannya antara keluarga.
apa-apa yang shud aturkan untuk majlis ini alhamdulilah selesai...
SELAMAT PENGANTIN BARU kepada NURULAIN & RIDZAL semoga berbahagia hingga akhir hayat and dirahmati ALLAH.. 


Hantaran dari pihak lelaki dan perempuan..segala rekaan hantaran dari pihak perempuan direka khas dari hasil kerja tangan puan Hamida (my lovely MOM).

Friday, February 25, 2011

Naniey become MY model..

Semalam 25 Febuary 2011...Hari Jumaat yang sangat dirahmati n tenang membuatkan Ku merasa sunyi.
Aku mulai mencari budak-budak dan kini tangan Ku gatal kembali..

Pada pukul 11.30 malam, sewaktu aku menunggu Sakinah mengemas barang...Aku memangil Naniey... Iaitu housemate Sakinah, budak berumur 19 tahun yang bakal menjadi mangsa tangan gatal Ku!!! hahahhaha....
Dengan memohon kebenaran dia mempersetuji untuk diConteng dengan warna-warna ke atas muka nya..

Kini proses-proses tangan gatal Ku bermula:
  1. Alas pelembab ke muka Naniey dengan sapuan nipis;
  2. Tepekkan bedak Miyami by Cosway...Naniey gunakan Miyami 02-medium;
  3. Eyes (MAC[x ori]-Nadia) : based color- white, kelopak mata diwarnakan dengan light+dark pink, hujung mata diwarnakan dengan warna tuqoise+blue black;
  4. Eyeliner nipis;
  5. Maskara-brown (jenama apa pun aku lupa sebab semua barang yang aku gunakan adalah hak milik kekal MEREKA);
  6. Blusher-baby pink;
  7. lip smooth + lipstick.
Thats all process yang tangan gatal Ku lakukan...
Nak tengok hasil NYA???


Ha ini lah hasilnya...
Hasilnya biasa-biasa saja...Dah lewat malam pun..
Shud baru nak berjinak-jinak dengan Make-up nie.. Mana la tao benda nie boleh menambahkan pendapatan shud..Mencari masa untuk pergi ke Krusus Make-up dan Mencari guru yang sudi mengajar shud nie... =)

Monday, February 21, 2011

AlhamDuLiLLaH...

alhamdulilah...syukur kepada tuhan
Tuhan telah permudahkan segala urusan shud untuk mencari tempat latihan industi.
IT adalah industrial traning yang seharusnya dilakukan bagi setiap pelajar..
Bagi kami pelajar diploma pendidikan awal kanak-kanak, kami diwajipkan untuk membuat latihan industri di antara pra sekolah, tadika (swasta or kerajaan yang berdaftar and berlesen), taska dan tempat-tempat yang selayak dengan nya..

Terima Kasih kepada orang-orang yang banyak membantu shud dalam menguruskan segala urusan nie...
Ada cerita yang shud nak ceritakan nie tao kawan-kawan.. cerita panjangggggggggggggggggg.....tapi mari kita pendek kan!!!

On 18th Febuary 2011, Friday at 10 am..
Permulaan...ini disebabkan moto kesayanganku ELIT da nak buat hal jadi terpaksa la shud menaiki LRT Putra untuk pergi ke TASKA permata perkeso, jalan AMPANG..
Dari Terminal Putra dan turun di stesen Jelatek.. tambang tiket ke Jelatek RM1.30..jeee
yang shud nak gelak kan nie...hah...hahahahah....hahhahahahhaah

Tao tak sebab apa shud gelak?? yeala shud gelak sebab shud da lama sangat-sangat!!! tak pakai high heel..da la pakai high heel kne jalan kaki pulak tuu!!!!!
shud pakai la heel MERAH, baju kurung MERAH, tudung pun cadangannya nak pakai MERAH jugak tapi.....amboi MERAH NYA MAK NGAH!!!!.. tak jadi so pakai tudung putih  pun jadilah.. yeala cakap interview kan..
Ha dah sampai kat JELATEK, kena la turun dan berjalan kaki sejauh 1 KM lebih kot..kot-kot nye.. tak mengira pulak saya jaraknya....bayangkan kawan2 dengan pakai high heel...
Ditengah-tengah perjalanan..ADEI...sakitnya kaki aku!!!!! dengan berpeluhnya fuhhh...takot-takot x cun pulak depan pakwe2 office hahhahaha...xdew la gurau je
HAAAAAA....nasib baik kaki ku tak melecet..alhamdulilah lagi sekali..

Sampai TASKA PERMATA perkeso...semua kanak-kanak salam dan peluk kami...seronok sangat rasanya hati ini..melihat keriangan kanak-kanak,tangis tawa...macam-macam gelagat ada.

NAK tengok tak gambar anak-anak kecil 2????

INI dia gambarnya...........

Aktiviti kanak-kanak 4 tahun..

Tema minggu tersebut adalah BENTUK..
segala aktiviti yang dijalankan berunsurkan bentuk..

TASKA PERMATA PERKESO
yang telah dirasmikan oleh isteri PM iaitu ROSMAH..


Shud diterima bagi membuat practical dekat situ...ALHAMDULILAH..urusan selesai anda LULUS!!!!
SELAMAT DATANG cikgu...
Bakal menerima gelaran guru..didiklah anak-anak ini dengan seikhlas-ikhlasnya..
CIKGU SHUHADA..


Monday, February 14, 2011

Sakinah become My Model

Hai kawan-kawan...
Kalau kawan-kawan perasan shud selalu update my blog lewat-lewat malam kan??
Bukan apa kawan-kawan malam adalah masa ketenanggan untuk mengarang ayat, sebab shud bermasalah dalam berbahasa nie biarpun orang MALAYSIA. Memalukan betul la shud nie kan?? tidak patut!!


Malam nie shud nak cerita tentang Sakinah (ala kawan baik shud tuu), dia telah menjadi mangsa kerakusan tangan yang gatal nie untuk mencontengkan warna keatas mukanya. ish...ish...ish... kesian dia tao kawan-kawan.. Bukan apa hari tuu shud tengok dia open my make-up case, nampak teringin jee nak pakai.. SO apa lagi shud ambik foundation terus tenyeh kat dahi dia... Merayu-rayu tak nak!! tak nak!! nak!!! nak!! hek3......... gelak...........hahahahahahhaahhahahahahhahahaa....

Ha ini lah hasil make-up dari tangan yang gatal nie kawan-kawan :-




jeng...jeng...jeng........




Apa lagi kawan-kawan...apa pandangan korang dengan hasil toucup nie??
Comment-Comment la yea..Ini untuk menigkatkan lagi tahap kepandaian n creativity tangan yang gatal nie..
Semua barangan make-up yang shud gunakan dekat model nie adalah barangan y shud pakai dan jual yea..
Sebarang pertanyaan, apa-apa pun boleh email ya kawan-kawan... =)

Tuesday, February 8, 2011

Use This Product- Ori but factory reject..much more cheap


Salam kawan-kawan...Haii...
kali ini shud nak memperkenal kan product y digunakan sebagai asas make-up...
bila shud gunakan product ini make-up akan tahan lebih lama..
kita perempuan yang suka melawa mesti memilih barang-barang yang berkualitikan???sudah pasti
dan kita yang suka pada penjimatan mesti mencari barang-barang yang agak murah dan senang diperolehi..

Disini shud akan membuka pre-oder kepada sesiapa yang berminat...

BARANG-BARANG ASAS MAKEUP DI BUKA UNTUK ODER...

LOREAL- MINERAL POWDER
MAYBELLINE- EYESHADOW
MAYBELLINE-MINERAL FOUNDATION
MAYBELLINE-LIP SMOOTH
MAYBELLINE-MASKARA

Interested? Just email me ur details:  at shudhola@yahoo.co.uk

NAME:
ADDRESS:
CODE ITEMS:
HP NO:

atau terbuka kepada sesiapa y berminat untuk sebarang pertanyaan, jangan segan silu untuk menghubungi NO 013-2709344. Just SMS me ur details..


LOREAL PARIS
true match-mineral powder (mudah digunakan)

mempunyai 5 ton:-

G3-GOLDEN BEIGE
N6-HONEY GLOW
G1-VANILLA IVORY
N3-NUDE VANILLA
N1-NUDE IVORY

MAYBELLINE
LIP SMOOTH (lipgloss)

mempunyai 4 color:-

02-ORANGE
04-RASPBERRY
06-CHERRY
05-STRAWBERRY
MAYBELLINE
CLEAR SMOOTH MINERALS
LIQUID FOUNDATION

sesuai untuk kulit sensitif
SPF 18

mempunyai 4 warna:-

C02-ROSE WHITE
N02-SHELL BEIGE
W02-NATURAL BUFF
W03-APRICOT SAND




 
In this photo:

Add a caption
MAYBELLINE NEW YORK
EYESTUDIO
eyeshadow - exclusive for asian women and safe for contact lens wearers.

How To Apply =
1. apply A on your browbone and inner corner with the brush.
2. sweep B on your lid with the sponge.
3. add C on outer corner with the sponge.
4. blend D on lower lashline with the sponge.


MAYBELLINE
maskara..

A01-Black
A02-Brown
A03-Blue

Saturday, January 29, 2011

Salwa Sweet Honeyz: Maruku

Salwa Sweet Honeyz: Maruku: "Kuih Maruku Atok keluaran syarikat Salwa Sweet Honeyz Enterprise mempunyai citarasa asli kerana diperbuat dari adunan bahan-bahan terpilih ..."

Friday, January 28, 2011

my SUMMIT like love like choclate

Cerita ini bermula dengan melihat satu content dekat facebook. Daripada fan page Summit Shoes.

LINK

Jangan lupa clik LINK dekat atas.Pada masa 2..shud memang tengah melihat gambar2 kasut bagi dibeli dan dipakai untuk upacara majlis perkahwinan sahabat baik BF shud, dekat Kuala Kangsar pada cuti raya cina nie. Kepada pengantin jangan risau yea insyallah kami akan sampai kesana juga. HA..Haa lihat punya lihat nampak satu high heels yang cantik nie. warna pink, trendy,stylo, and geogeous..sweet sangat. ha kawan-kawan nie la gambar kasut nye :-

Jenama apa kasut nie sowi yea shud tak berapa nak perasan, tapi pattern camnie la yang shud cari untuk majlis tu nanti.  ha JOM kita terjah link nie : boohoo.com untuk melihat lebih lagi kehendak perempuan masa kini. Mugkin bukan colour pink yang shud cari tapi colour tuqois (betul ke saya eja nie?) ataupun silver je, hitam warna yang menawan tapi kurang menjadi pilihan. Shud ingatkan pada waktu 2 baju yang hendak dipakai adalah baju kurung moden bewarna hitam sahaja sebab my BF nak pakai baju warna yang sama serta sedondon dan warna 2 saja y kami ada selain warna pink.

he....hehhhheeheheeh hehehehehhe......

BUKAN ini motif shud sekarang!! motif dia adalah promotion my picture in  “Love Affair of the Sole”  content. Kepada sesiapa yang membaca blog shud so ringan2 kan la tangan bagi meng-CLIK and vote my picture yea. sudi-sudikan la dengan kerjasama anda =D..suke--suke..
ha nie la gambar kasut favorite shud :

my SUMMIT like love like choclate


 Sesudah melihat gambar kasut shud nie, kawan2 mesti perasankan dengan apa yang shud kata kan kasut nie seperti coklat and love. Kerana apa shud katakan begitu??  kerana bagi shud kasut nie sweet, cute, smooth like a choclate. Lagi pun kasut nie sebenarnya bewarna baby pink, dekat gambar tak berapa jelas nak nampak warnanya. On the other hand, kenapa pula ia seperti love sebab value of this shoe to me. hek3..kawan2 mana la tao kan, dengan izin ALLAH shud dapat hadiah apple ipad 2 kan. Kawan-kawan boleh tumpang gembira dan mendapat pahala dengan membantu shud kan?? kan??? ;)
ha jangan lupa clik and vote yea..shud tak memaksa dengan ada nya value masing2. TERIMA KASIH!!

Wednesday, January 26, 2011

tAyLoR SwifT_miSs iNvisiBLe

Miss Invisible lyrics

There's a girl
Who sits under the bleachers
Just another day eating alone
And though she smiles
There is something just hiding
And she cant find a way to relate
She just goes unnoticed
As the crowd passes by
And she'll pretend to be busy
When inside she just wants to cry
She'll say...

[Chorus]
Take a little look at the life of Miss Always Invisible
Look a little harder, I really really want you to put yourself in her shoes
Take another look at the face of Miss Always Invisible
Look a little closer and maybe then you will see why she waits for the day
When you'll ask her her name

The beginning, in the first weeks of class
She did everything to try and fit in
But the others they couldn't seem to get past all the things that mismatched on the surface
And she would close her eyes when they left and as she fell down the stairs
And the more that they joked
And the more that they screamed
She retreated to where she is now
And she'll sing...

[Chorus]
Take a little look at the life of Miss Always Invisible
Look a little harder I really, really want you to put yourself in her shoes, yeah, yeah
Take a little look at the face of Miss Always Invisible
Look a little closer and maybe then you will see why she waits for the day that
you will ask her name

Then one day, just the same as the last
Just, the days been in counting the time
Came a boy, that sat under the bleachers just a little bit further behind...

Tuesday, January 25, 2011

LoVinG foR LiVE


LIKE WATER,
 LIKE CHOCOLATE

There is a sweetness in life that can be known only through a loving and committed relationship. A unique joy is revealed when two souls join together to form a union, build on purpose, support, encouragement, communication, companionship and share pleasure. Relationship accelerate your awewness of yourself. On the changing time love can be difficult, challenging and each couple must holds to be true about life and happiness. Loving relationship require hard work to make them work. For succesful union, they need clarity and courage. Who those horor with the commitment?? Perhaps the reward of true love is one of the gifted in one life.

Poem from Peter Gabriel:-
In your eyes, the light, the heat.
In your eyes, I am complete.
In your eyes, the resolution of all the fruitless searches.

From Malaysian point of view about LOVE..
by Ana Raffali, Shuhaimi Meor and Altimate.


In Islam also encourage couple for do the right way on their live..if not they will get DOSA and involve ZINA that haram!!!

Monday, January 24, 2011

GeNtinG HighLaND

Cuti Taipusam hari tu shud dan kawan2 sempat pergi bercuti dekat genting...
pecutian kami tak terancang pun..

Family Farhana (BFF) ajak join and teman mereka dekat sana...so tak boleh nak tolak sebab mereka baik sangat dengan Shud..sampai nak bagi duit tambang..tapi shud tolak..shud ajak kawan2 lain temasuk la Sakina (BFF)..
Shud bertolak dari Kuala Lumpur pukul 10 malam jugak la sebab nak tunggu kawan ambik kan...

Family Farhana dah tunggu kami dekat atas genting...sempat jugak la mereka sekeluarga pergi shopping dulu untuk habiskan duit mereka 2 hahahah....
Shud, Sakina,Adik, and Daddy samapi lambat dalam pukul 12 lebih...Mula kedengaran cik puan sri Farhana 2 membebel lambat..hek3 =)

nie Shud dengan adik time baru sampai kat destinasi yang kami tuju...sejuk!!

KeEsOKan HaRi..Shud dengan kawan2 mula untuk berseronok (KITA ENJOY) =D..kami layan outdoor game at GENTING THEME PARK..the tiket price is RM46 for 1 person adult and RM28 for 1 child.. Rm 189 for 1 family that involve 2 adult and 2 child only..the 1st game that we play is 7second, tak kecut perut pun tapi shud rasa macam dah berada di KAYANGAN (Paradise) "2 pn klu yea msk kn"... =p
after that we can't play because they need rest and want 2 take their lunch with farhana family.. a hour for rest we come back 2 theme park...i was play caneo,roller coster, ..... and so many things that i remember but not list it =)..finally at the end of time we happy with take photos... now u can see some of my photo :-
on subuh time, after enjoy a whole day..Sakina, adik,daddy n I come back 2 Kuala Lumpur for continue our studies n working..
BYE...BYE...BYE GENTING..
Family farhana  keluar dari hotel pada pukul 12 nye..FIRST WORLD HOTEL..