Saturday, January 29, 2011

Salwa Sweet Honeyz: Maruku

Salwa Sweet Honeyz: Maruku: "Kuih Maruku Atok keluaran syarikat Salwa Sweet Honeyz Enterprise mempunyai citarasa asli kerana diperbuat dari adunan bahan-bahan terpilih ..."

Friday, January 28, 2011

my SUMMIT like love like choclate

Cerita ini bermula dengan melihat satu content dekat facebook. Daripada fan page Summit Shoes.

LINK

Jangan lupa clik LINK dekat atas.Pada masa 2..shud memang tengah melihat gambar2 kasut bagi dibeli dan dipakai untuk upacara majlis perkahwinan sahabat baik BF shud, dekat Kuala Kangsar pada cuti raya cina nie. Kepada pengantin jangan risau yea insyallah kami akan sampai kesana juga. HA..Haa lihat punya lihat nampak satu high heels yang cantik nie. warna pink, trendy,stylo, and geogeous..sweet sangat. ha kawan-kawan nie la gambar kasut nye :-

Jenama apa kasut nie sowi yea shud tak berapa nak perasan, tapi pattern camnie la yang shud cari untuk majlis tu nanti.  ha JOM kita terjah link nie : boohoo.com untuk melihat lebih lagi kehendak perempuan masa kini. Mugkin bukan colour pink yang shud cari tapi colour tuqois (betul ke saya eja nie?) ataupun silver je, hitam warna yang menawan tapi kurang menjadi pilihan. Shud ingatkan pada waktu 2 baju yang hendak dipakai adalah baju kurung moden bewarna hitam sahaja sebab my BF nak pakai baju warna yang sama serta sedondon dan warna 2 saja y kami ada selain warna pink.

he....hehhhheeheheeh hehehehehhe......

BUKAN ini motif shud sekarang!! motif dia adalah promotion my picture in  “Love Affair of the Sole”  content. Kepada sesiapa yang membaca blog shud so ringan2 kan la tangan bagi meng-CLIK and vote my picture yea. sudi-sudikan la dengan kerjasama anda =D..suke--suke..
ha nie la gambar kasut favorite shud :

my SUMMIT like love like choclate


 Sesudah melihat gambar kasut shud nie, kawan2 mesti perasankan dengan apa yang shud kata kan kasut nie seperti coklat and love. Kerana apa shud katakan begitu??  kerana bagi shud kasut nie sweet, cute, smooth like a choclate. Lagi pun kasut nie sebenarnya bewarna baby pink, dekat gambar tak berapa jelas nak nampak warnanya. On the other hand, kenapa pula ia seperti love sebab value of this shoe to me. hek3..kawan2 mana la tao kan, dengan izin ALLAH shud dapat hadiah apple ipad 2 kan. Kawan-kawan boleh tumpang gembira dan mendapat pahala dengan membantu shud kan?? kan??? ;)
ha jangan lupa clik and vote yea..shud tak memaksa dengan ada nya value masing2. TERIMA KASIH!!

Wednesday, January 26, 2011

tAyLoR SwifT_miSs iNvisiBLe

Miss Invisible lyrics

There's a girl
Who sits under the bleachers
Just another day eating alone
And though she smiles
There is something just hiding
And she cant find a way to relate
She just goes unnoticed
As the crowd passes by
And she'll pretend to be busy
When inside she just wants to cry
She'll say...

[Chorus]
Take a little look at the life of Miss Always Invisible
Look a little harder, I really really want you to put yourself in her shoes
Take another look at the face of Miss Always Invisible
Look a little closer and maybe then you will see why she waits for the day
When you'll ask her her name

The beginning, in the first weeks of class
She did everything to try and fit in
But the others they couldn't seem to get past all the things that mismatched on the surface
And she would close her eyes when they left and as she fell down the stairs
And the more that they joked
And the more that they screamed
She retreated to where she is now
And she'll sing...

[Chorus]
Take a little look at the life of Miss Always Invisible
Look a little harder I really, really want you to put yourself in her shoes, yeah, yeah
Take a little look at the face of Miss Always Invisible
Look a little closer and maybe then you will see why she waits for the day that
you will ask her name

Then one day, just the same as the last
Just, the days been in counting the time
Came a boy, that sat under the bleachers just a little bit further behind...

Tuesday, January 25, 2011

LoVinG foR LiVE


LIKE WATER,
 LIKE CHOCOLATE

There is a sweetness in life that can be known only through a loving and committed relationship. A unique joy is revealed when two souls join together to form a union, build on purpose, support, encouragement, communication, companionship and share pleasure. Relationship accelerate your awewness of yourself. On the changing time love can be difficult, challenging and each couple must holds to be true about life and happiness. Loving relationship require hard work to make them work. For succesful union, they need clarity and courage. Who those horor with the commitment?? Perhaps the reward of true love is one of the gifted in one life.

Poem from Peter Gabriel:-
In your eyes, the light, the heat.
In your eyes, I am complete.
In your eyes, the resolution of all the fruitless searches.

From Malaysian point of view about LOVE..
by Ana Raffali, Shuhaimi Meor and Altimate.


In Islam also encourage couple for do the right way on their live..if not they will get DOSA and involve ZINA that haram!!!

Monday, January 24, 2011

GeNtinG HighLaND

Cuti Taipusam hari tu shud dan kawan2 sempat pergi bercuti dekat genting...
pecutian kami tak terancang pun..

Family Farhana (BFF) ajak join and teman mereka dekat sana...so tak boleh nak tolak sebab mereka baik sangat dengan Shud..sampai nak bagi duit tambang..tapi shud tolak..shud ajak kawan2 lain temasuk la Sakina (BFF)..
Shud bertolak dari Kuala Lumpur pukul 10 malam jugak la sebab nak tunggu kawan ambik kan...

Family Farhana dah tunggu kami dekat atas genting...sempat jugak la mereka sekeluarga pergi shopping dulu untuk habiskan duit mereka 2 hahahah....
Shud, Sakina,Adik, and Daddy samapi lambat dalam pukul 12 lebih...Mula kedengaran cik puan sri Farhana 2 membebel lambat..hek3 =)

nie Shud dengan adik time baru sampai kat destinasi yang kami tuju...sejuk!!

KeEsOKan HaRi..Shud dengan kawan2 mula untuk berseronok (KITA ENJOY) =D..kami layan outdoor game at GENTING THEME PARK..the tiket price is RM46 for 1 person adult and RM28 for 1 child.. Rm 189 for 1 family that involve 2 adult and 2 child only..the 1st game that we play is 7second, tak kecut perut pun tapi shud rasa macam dah berada di KAYANGAN (Paradise) "2 pn klu yea msk kn"... =p
after that we can't play because they need rest and want 2 take their lunch with farhana family.. a hour for rest we come back 2 theme park...i was play caneo,roller coster, ..... and so many things that i remember but not list it =)..finally at the end of time we happy with take photos... now u can see some of my photo :-
on subuh time, after enjoy a whole day..Sakina, adik,daddy n I come back 2 Kuala Lumpur for continue our studies n working..
BYE...BYE...BYE GENTING..
Family farhana  keluar dari hotel pada pukul 12 nye..FIRST WORLD HOTEL..