Friday, February 25, 2011

Naniey become MY model..

Semalam 25 Febuary 2011...Hari Jumaat yang sangat dirahmati n tenang membuatkan Ku merasa sunyi.
Aku mulai mencari budak-budak dan kini tangan Ku gatal kembali..

Pada pukul 11.30 malam, sewaktu aku menunggu Sakinah mengemas barang...Aku memangil Naniey... Iaitu housemate Sakinah, budak berumur 19 tahun yang bakal menjadi mangsa tangan gatal Ku!!! hahahhaha....
Dengan memohon kebenaran dia mempersetuji untuk diConteng dengan warna-warna ke atas muka nya..

Kini proses-proses tangan gatal Ku bermula:
  1. Alas pelembab ke muka Naniey dengan sapuan nipis;
  2. Tepekkan bedak Miyami by Cosway...Naniey gunakan Miyami 02-medium;
  3. Eyes (MAC[x ori]-Nadia) : based color- white, kelopak mata diwarnakan dengan light+dark pink, hujung mata diwarnakan dengan warna tuqoise+blue black;
  4. Eyeliner nipis;
  5. Maskara-brown (jenama apa pun aku lupa sebab semua barang yang aku gunakan adalah hak milik kekal MEREKA);
  6. Blusher-baby pink;
  7. lip smooth + lipstick.
Thats all process yang tangan gatal Ku lakukan...
Nak tengok hasil NYA???


Ha ini lah hasilnya...
Hasilnya biasa-biasa saja...Dah lewat malam pun..
Shud baru nak berjinak-jinak dengan Make-up nie.. Mana la tao benda nie boleh menambahkan pendapatan shud..Mencari masa untuk pergi ke Krusus Make-up dan Mencari guru yang sudi mengajar shud nie... =)

Monday, February 21, 2011

AlhamDuLiLLaH...

alhamdulilah...syukur kepada tuhan
Tuhan telah permudahkan segala urusan shud untuk mencari tempat latihan industi.
IT adalah industrial traning yang seharusnya dilakukan bagi setiap pelajar..
Bagi kami pelajar diploma pendidikan awal kanak-kanak, kami diwajipkan untuk membuat latihan industri di antara pra sekolah, tadika (swasta or kerajaan yang berdaftar and berlesen), taska dan tempat-tempat yang selayak dengan nya..

Terima Kasih kepada orang-orang yang banyak membantu shud dalam menguruskan segala urusan nie...
Ada cerita yang shud nak ceritakan nie tao kawan-kawan.. cerita panjangggggggggggggggggg.....tapi mari kita pendek kan!!!

On 18th Febuary 2011, Friday at 10 am..
Permulaan...ini disebabkan moto kesayanganku ELIT da nak buat hal jadi terpaksa la shud menaiki LRT Putra untuk pergi ke TASKA permata perkeso, jalan AMPANG..
Dari Terminal Putra dan turun di stesen Jelatek.. tambang tiket ke Jelatek RM1.30..jeee
yang shud nak gelak kan nie...hah...hahahahah....hahhahahahhaah

Tao tak sebab apa shud gelak?? yeala shud gelak sebab shud da lama sangat-sangat!!! tak pakai high heel..da la pakai high heel kne jalan kaki pulak tuu!!!!!
shud pakai la heel MERAH, baju kurung MERAH, tudung pun cadangannya nak pakai MERAH jugak tapi.....amboi MERAH NYA MAK NGAH!!!!.. tak jadi so pakai tudung putih  pun jadilah.. yeala cakap interview kan..
Ha dah sampai kat JELATEK, kena la turun dan berjalan kaki sejauh 1 KM lebih kot..kot-kot nye.. tak mengira pulak saya jaraknya....bayangkan kawan2 dengan pakai high heel...
Ditengah-tengah perjalanan..ADEI...sakitnya kaki aku!!!!! dengan berpeluhnya fuhhh...takot-takot x cun pulak depan pakwe2 office hahhahaha...xdew la gurau je
HAAAAAA....nasib baik kaki ku tak melecet..alhamdulilah lagi sekali..

Sampai TASKA PERMATA perkeso...semua kanak-kanak salam dan peluk kami...seronok sangat rasanya hati ini..melihat keriangan kanak-kanak,tangis tawa...macam-macam gelagat ada.

NAK tengok tak gambar anak-anak kecil 2????

INI dia gambarnya...........

Aktiviti kanak-kanak 4 tahun..

Tema minggu tersebut adalah BENTUK..
segala aktiviti yang dijalankan berunsurkan bentuk..

TASKA PERMATA PERKESO
yang telah dirasmikan oleh isteri PM iaitu ROSMAH..


Shud diterima bagi membuat practical dekat situ...ALHAMDULILAH..urusan selesai anda LULUS!!!!
SELAMAT DATANG cikgu...
Bakal menerima gelaran guru..didiklah anak-anak ini dengan seikhlas-ikhlasnya..
CIKGU SHUHADA..


Monday, February 14, 2011

Sakinah become My Model

Hai kawan-kawan...
Kalau kawan-kawan perasan shud selalu update my blog lewat-lewat malam kan??
Bukan apa kawan-kawan malam adalah masa ketenanggan untuk mengarang ayat, sebab shud bermasalah dalam berbahasa nie biarpun orang MALAYSIA. Memalukan betul la shud nie kan?? tidak patut!!


Malam nie shud nak cerita tentang Sakinah (ala kawan baik shud tuu), dia telah menjadi mangsa kerakusan tangan yang gatal nie untuk mencontengkan warna keatas mukanya. ish...ish...ish... kesian dia tao kawan-kawan.. Bukan apa hari tuu shud tengok dia open my make-up case, nampak teringin jee nak pakai.. SO apa lagi shud ambik foundation terus tenyeh kat dahi dia... Merayu-rayu tak nak!! tak nak!! nak!!! nak!! hek3......... gelak...........hahahahahahhaahhahahahahhahahaa....

Ha ini lah hasil make-up dari tangan yang gatal nie kawan-kawan :-




jeng...jeng...jeng........




Apa lagi kawan-kawan...apa pandangan korang dengan hasil toucup nie??
Comment-Comment la yea..Ini untuk menigkatkan lagi tahap kepandaian n creativity tangan yang gatal nie..
Semua barangan make-up yang shud gunakan dekat model nie adalah barangan y shud pakai dan jual yea..
Sebarang pertanyaan, apa-apa pun boleh email ya kawan-kawan... =)

Tuesday, February 8, 2011

Use This Product- Ori but factory reject..much more cheap


Salam kawan-kawan...Haii...
kali ini shud nak memperkenal kan product y digunakan sebagai asas make-up...
bila shud gunakan product ini make-up akan tahan lebih lama..
kita perempuan yang suka melawa mesti memilih barang-barang yang berkualitikan???sudah pasti
dan kita yang suka pada penjimatan mesti mencari barang-barang yang agak murah dan senang diperolehi..

Disini shud akan membuka pre-oder kepada sesiapa yang berminat...

BARANG-BARANG ASAS MAKEUP DI BUKA UNTUK ODER...

LOREAL- MINERAL POWDER
MAYBELLINE- EYESHADOW
MAYBELLINE-MINERAL FOUNDATION
MAYBELLINE-LIP SMOOTH
MAYBELLINE-MASKARA

Interested? Just email me ur details:  at shudhola@yahoo.co.uk

NAME:
ADDRESS:
CODE ITEMS:
HP NO:

atau terbuka kepada sesiapa y berminat untuk sebarang pertanyaan, jangan segan silu untuk menghubungi NO 013-2709344. Just SMS me ur details..


LOREAL PARIS
true match-mineral powder (mudah digunakan)

mempunyai 5 ton:-

G3-GOLDEN BEIGE
N6-HONEY GLOW
G1-VANILLA IVORY
N3-NUDE VANILLA
N1-NUDE IVORY

MAYBELLINE
LIP SMOOTH (lipgloss)

mempunyai 4 color:-

02-ORANGE
04-RASPBERRY
06-CHERRY
05-STRAWBERRY
MAYBELLINE
CLEAR SMOOTH MINERALS
LIQUID FOUNDATION

sesuai untuk kulit sensitif
SPF 18

mempunyai 4 warna:-

C02-ROSE WHITE
N02-SHELL BEIGE
W02-NATURAL BUFF
W03-APRICOT SAND




 
In this photo:

Add a caption
MAYBELLINE NEW YORK
EYESTUDIO
eyeshadow - exclusive for asian women and safe for contact lens wearers.

How To Apply =
1. apply A on your browbone and inner corner with the brush.
2. sweep B on your lid with the sponge.
3. add C on outer corner with the sponge.
4. blend D on lower lashline with the sponge.


MAYBELLINE
maskara..

A01-Black
A02-Brown
A03-Blue